Vriendelijke woorden van de koning voor bewoners van 'queen' Saba

Aangepast
ANP

"We hebben een mes nodig!" Koning Willem-Alexander en koningin Máxima waren vandaag op Saba, waar ze de viering van Saba Day opluisterden. Het paar sneed een grote taart met de beeltenis van de vlag van Saba aan, maar niet voordat Máxima herhaaldelijk om een mes moest vragen.

De koning had vriendelijke woorden voor het eiland en zijn inwoners. In een toespraak noemde hij Saba "de parel van het koninkrijk" en "de koningin die we koesteren". "Trouwens, ik weet hoe het is om gekoesterd te worden door een koningin, maar hier wonen is ook geweldig."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Willem-Alexander: Saba, de koningin die we koesteren

Na het officiële gedeelte namen Willem-Alexander en Máxima ook nog een duik in zee. Ze bekeken de koraalriffen van de Sababank.

1/6 ANP
2/6 ANP
3/6 ANP
4/6 ANP
5/6 ANP
6/6 ANP

Het koninklijk paar bezoekt de Bovenwindse Eilanden om te kijken hoe het gaat met de wederopbouw na orkaan Irma. "De mensen van Saba zijn veerkrachtig. Dat zag ik al toen ik hier was kort na Irma in september. Jullie zijn een voorbeeld voor de wereld", zei Willem-Alexander daarover.

De koning en koningin waren gisteren al op Sint-Eustatius. Morgen gaan ze naar Sint-Maarten.

STER Reclame