Fred Teeven bij een bus van zijn nieuwe werkgever
NOS NieuwsAangepast

Fred Teeven als buschauffeur: 'Je moet doen wat je hart je ingeeft'

"Het voelt weer net als veertig jaar geleden, toen ik voor de laatste keer in een bus reed", vertelt voormalig staatssecretaris van Justitie Fred Teeven. Hij begint maandag als parttime buschauffeur bij Connexxion. Vandaag sprak persbureau ANP hem alvast over zijn nieuwe baan.

De 58-jarige Teeven behaalde op zijn achttiende zijn groot rijbewijs en was al eens werkzaam als touringcar-chauffeur. Vanaf volgende week werkt hij drie dagen per week als buschauffeur in zijn geboorteplaats Haarlem. "Hij is er helemaal klaar voor en heeft er zin in", zegt een woordvoerder van vervoerder Connexxion.

  • ANP
    Fred Teeven in een Connexxion-bus
  • ANP
    Fred Teeven in zijn nieuwe rol
  • ANP
    Voormalig staatssecretaris Fred Teeven is sinds kort parttime buschauffeur bij Connexxion

De oud-politicus is blij met zijn nieuwe baan. "Het is een mooi vak. Ik heb leuke collega's en de sfeer is goed. Het is mooi om met de bus door het verkeer te gaan. Dat heb ik altijd leuk gevonden. Je moet doen wat je hart je ingeeft."

Hij heeft naar eigen zeggen veel positieve reacties gehad op het nieuws dat hij als buschauffeur aan de slag gaat. "Sommige mensen vinden het grappig en sommigen zijn stomverbaasd. Er waren ook wat meewarige reacties, maar die neem ik voor lief. Je hoeft je nooit te schamen dat je werkt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl