NOS NieuwsAangepast

Politie bevrijdt vrouw vlak voor bevalling uit lange file A10

Een vrouw die op het punt van bevallen stond, is gisteravond door de politie bevrijd uit een kilometerslange file bij Amsterdam. Ze werd door een ambulance opgepikt en onder politiebegeleiding naar een ziekenhuis gebracht.

De hoogzwangere vrouw was met haar partner op weg naar het ziekenhuis. Op de ring rond Amsterdam kwam de auto van het stel vast te staan in het verkeer. Op de A10 was door enkele botsingen een lange file ontstaan.

Motoragenten schoten te hulp. Zij schakelden een ambulance in die het stel meenam en maakten de weg vrij. Een ander politieteam bracht de auto van het koppel met een sleepwagen naar het ziekenhuis.

Kind geboren op A10

In september slaagde een stel er niet in om op tijd in het ziekenhuis te komen voor de bevalling. Toen werd in de vroege ochtend een kind geboren op een afrit van de A10.

De vader, die de auto bestuurde, zei tegen AT5 dat hij kort daarvoor bij een ander ziekenhuis was geweest, maar dat daar geen plek was. "Het OLVG-ziekenhuis in Amsterdam-West bleek een afslag te ver."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl