EPA
NOS NieuwsAangepast

Deense duikers vinden arm, vermoedelijk van vermoorde Kim Wall

Duikers hebben bij Kopenhagen in het water opnieuw een menselijke arm gevonden. De politie gaat ervan uit dat het lichaamsdeel toebehoorde aan de Zweedse journaliste Kim Wall, die afgelopen zomer onder mysterieuze omstandigheden om het leven kwam. Op ongeveer dezelfde plek in de Køge Bocht werd enkele weken geleden ook al een arm opgedoken.

Als onderzoek uitwijst dat ook de vandaag gevonden arm aan Wall toebehoort, dan zijn alle delen van haar lichaam geborgen. Er is maanden naar de lichaamsdelen gezocht. Als eerste werden Walls romp en hoofd uit het water gehaald.

De 30-jarige vrouw keerde niet meer terug nadat ze voor haar werk aan boord ging van de onderzeeër van de Deense uitvinder Peter Madsen, om een reportage te maken. De Deen zit vast; justitie verdenkt hem ervan dat hij Wall heeft gedood en misbruikt. Daarna zou hij haar aan stukken hebben gehakt en overboord hebben gegooid.

Volgens Madsen is de Zweedse aan boord door koolmonoxidevergiftiging om het leven gekomen. Hij heeft toegegeven dat hij lichaam daarna in stukken overboord heeft gegooid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl