Hensley Meulens hoopt deze week te horen dat hij de nieuwe coach van New York Yankees is. Hij geeft zichzelf een goede kans, nadat hij enige tijd terug een sollicitatiegesprek van acht uur heeft gehad. "Ik denk dat de kans groot is dat ik het word."

Meulens acht kans groot dat Yankees voor hem kiezen

De bondscoach van Oranje meldde zich eerder deze maand voor een sollicitatiegesprek in het stadion in New York waar hij in 1985 zijn carrière als speler begon. Dit keer diende hij de clubleiding van de meest prestigieuze honkbalclub ter wereld te overtuigen van zijn kwaliteiten als coach. "Ik voelde me weer even Yankee", zegt Meulens.

"Er waren een stuk of tien personen in de kamer", vertelt hij op Curaçao aan de NOS. "Het was een lange dag, maar het ging goed. Ik moest ze laten weten hoe ik naar het spel kijk, hoe ik een ploeg laat winnen en hoe ik communiceer."

Vijf talen

Vooral die laatste twee aspecten zijn hem naar eigen zeggen op het lijf geschreven. "Ik heb als coach ruime en brede ervaring. Ik heb in totaal acht titels gewonnen en weet dus hoe je moet winnen. En communicatie? Ik spreek vijf talen", aldus de man die zich in het Nederlands, Engels, Spaans, Japans en Papiaments verstaanbaar kan maken.

Als coach won Hensley Meulens drie keer de World Series met de Giants Getty Images

Meulens heeft concurrentie van onder anderen Eric Wedge, oud-manager van Cleveland en Seattle, en Rob Thomson, de huidige assistent van de Yankees, waar Joe Girardi na tien jaar afscheid heeft genomen als coach.

Drie World Series-titels

Curaçaoënaar Meulens is niet alleen bondscoach van Oranje, maar ook assistent-trainer bij San Francisco Giants. Met die ploeg won hij de afgelopen zeven jaar drie keer de World Series.

"Dat zoeken ze: iemand die winnen terugbrengt naar New York", aldus Meulens. "De geluiden over mij zijn positief in de media. Iedereen is nu in afwachting. Hopelijk gaan ze iets doen deze week."

STER reclame