Bondscoach Sarina Wiegman in De Goffert
NOS VoetbalAangepast

'De scheids boort ons een penalty door de neus'

Na afloop van het teleurstellende 0-0 gelijkspel van de Oranjevrouwen tegen Ierland in de kwalificatiereeks voor het WK ging het vooral over de niet gegeven penalty voor Nederland in de slotfase.

Het was duidelijk hands van Diane Caldwell, maar scheidsrechter Anastasia Poestovoitova deed niets. "Of ons een penalty onthouden is? Ja, maar daar doe je niks aan", zei bondscoach Sarina Wiegman met ingehouden woede.

"Er waren ook andere momenten waarop je het af had moeten maken", ging ze verder. "We hebben geprobeerd de Ierse muur te doorbreken. Over de grond, door de lucht. We speelden niet op de helft van de tegenstander, maar op de helft van de helft van de tegenstander."

Wiegman: hoop niet dat we nu vier maanden zuur zijn

Vivianne Miedema ging na het laatste fluitsignaal nog een keer woedend verhaal halen bij de scheidsrechter over de niet gegeven strafschop. Een halfuur later was de frustratie er nog steeds.

"Het is heel makkelijk om alles op de scheids te gooien, maar ze heeft ons gewoon een penalty door de neus geboord", zei de spits. Ook het defensieve spel van de Ieren kon haar niet bekoren: "Anti-voetbal."

Miedema: scheids boort ons penalty door de neus

Maar Oranje stak ook de hand in eigen boezem. Miedema: "We hadden de bal sneller rond moeten laten gaan." Wiegman: "De passing is moeilijk in zo'n kleine ruimte, maar dat is geen excuus. We gaan ermee aan de slag."

In april speelt Nederland pas weer de volgende wedstrijd, tegen Noord-Ierland. Zo komt er een einde aan een succesjaar, waarin Oranje Europees kampioen werd en tot vandaag elf wedstrijden op rij had gewonnen.

"Ik hoop niet dat we nu vier maanden zuur blijven van dit gelijkspel, want dat is helemaal niet nodig", liep Wiegman toch nog opgewekt weg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl