50.000 pakketten blijven liggen door koopgekte

Aangepast
ANP

Ook dit jaar is het weer een enorme klus om alle online bestelde cadeaus op tijd te bezorgen. Bij PostNL leidt dat vandaag tot problemen. Zo'n 5 procent van de miljoen pakketten die vandaag bezorgd zouden moeten worden, komt pas morgen aan.

Het gaat om 50.000 pakketten, zo laat een woordvoerder weten. De komende dagen verwacht het bedrijf de vertragingen in te lopen. Volgens de woordvoerder zullen voor dit weekend alle bestellingen op tijd zijn.

PostNL laat deze melding zien op de Track&Trace-pagina NOS

PostNL sprak al eerder de verwachting uit dat een klein deel van de pakketten in deze periode niet op tijd kan worden bezorgd. In radiospotjes roept het bedrijf mensen op om op tijd bestellingen te plaatsen.

Om de problemen zo veel mogelijk te beperken zet PostNL extra mensen in, zo'n 2500. Ook 350 mensen van kantoor helpen mee en de sorteertijden zijn verruimd.

Verder kunnen webwinkels hun bestellingen ook in het weekend aanleveren en worden de komende weken 350 extra bestelbussen ingezet. De drukste dagen zijn vandaag en morgen en 19 en 20 december.

Explosieve groei

Koeriersbedrijf DHL zegt dat het dit jaar 40 procent meer pakketjes bezorgt dan vorig jaar en dat is ook de komende tijd te merken. In december gaat het naar verwachting om 10 miljoen pakketten en over heel dit jaar om 75 miljoen.

DHL zegt geen problemen te verwachten omdat parttimers en uitzendkrachten extra werken. Er is sowieso een groei in het aantal werknemers dit jaar, daarvoor is een wervingsprogramma opgezet. Ook rijden er deze maand 280 extra bestelauto's rond die ook na de jaarwisseling blijven rijden.

De grootste webwinkel van Nederland, Bol.com, spreekt van een "superdrukke tijd". Over heel 2017 is sprake van een omzettoename van 30 à 35 procent. "Tijdens Sinterklaas en Kerstmis is de stijging nog groter", zegt een woordvoerder. "Maar we zijn goed voorbereid op een maximale drukte."

STER Reclame