In 2013 laat Danny Hoesen FC Barcelona-spelers José Manuel Pinto en Gerard Piqué kansloos.
NOS VoetbalAangepast

Hoesen overtuigt niet in Amerika en keert terug bij Groningen

Danny Hoesen keert terug bij FC Groningen. De 26-jarige spits speelde afgelopen seizoen op huurbasis bij San José Earthquakes. Die club had een optie tot koop op de speler, maar besloot daar geen gebruik van te maken.

Hoesen speelde 33 duels voor San José Earthquakes in de Major League Soccer. Daarin kwam hij tot vijf doelpunten; niet genoeg om de Amerikanen te overtuigen de optie in het huurcontract te lichten.

De Limburger heeft bij Groningen nog een contract tot het eind van dit seizoen. De eredivisionist zou gebaat zijn bij een paar doelpunten van de aanvaller. Groningen kent een stroef seizoen en pakte slechts twaalf punten uit dertien duels, goed voor de dertiende plaats.

Doelpunt tegen FC Barcelona

Hoesen begon zijn loopbaan bij Fortuna Sittard. Via Fulham, HJK Helsinki en nog eens Fortuna kwam hij bij Ajax terecht. Bij de Amsterdammers beleefde hij zijn hoogtepunt, met een doelpunt in de met 2-1 gewonnen Champions League-wedstrijd tegen Barcelona.

Een vaste basisplaats zat er echter niet in bij Ajax. Hoesen hoopte zich bij FC Groningen weer in de kijker te spelen, maar een succes is dat vooralsnog niet gebleken.

Van Anholt

Naast Hoesen kan ook Pele van Anholt zijn koffers pakken in de Verenigde Staten. Het contract van de verdediger bij LA Galaxy, die eerder voor SC Heerenveen en Willem II speelde, wordt niet verlengd.

Van Anholt trok afgelopen zomer transfervrij van Tilburg naar Los Angeles, maar raakte al snel geblesseerd. Hij scheurde zijn kruisband en heeft daardoor zes tot negen maanden nodig om te herstellen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl