Vincenzo Montella
NOS VoetbalAangepast

Milan ontslaat Montella en schuift Gattuso naar voren

AC Milan heeft trainer Vincenzo Montella ontslagen. Dit weekeinde leed Milan weer puntenverlies tegen Torino (0-0). Milan heeft nu al achttien punten achterstand op koploper Napoli. Montella begon vorig seizoen bij Milan en eindigde in zijn eerste seizoen als zesde. Nu staat AC Milan zevende.

Op het eigen Twitteraccount kondigde de Italiaanse club het vertrek van de 43-jarige Montella aan. Gennaro Gattuso neemt de taken als hoofdtrainer over. Hij komt over van de beloften.

Ook Sassuolo heeft de trainer ontslagen. Cristian Bucchi moet na een dienstverband van amper een half jaar vertrekken vanwege de slechte resultaten. Sassuolo, de club van verdediger Timo Letschert, staat met elf punten uit veertien wedstrijden maar net boven de degradatiestreep in de Serie A. Giuseppe Iachini is zijn opvolger.

De 53-jarige Iachini was voor het laatst werkzaam bij Udinese, dat hem vorig jaar na zeven wedstrijden ontsloeg. Eerder was hij trainer bij Chievo, Brescia, Siena en Palermo.

Gattuso speelde van 1999 tot en met 2012 bij AC Milan. De bikkelharde middenvelder won in die periode onder meer twee keer de Champions League en twee landstitels. Hij speelde meer dan zeventig interlands en had een belangrijke rol in het elftal dat in 2006 de wereldtitel veroverde.

De Italiaan sloot zijn carrière in 2013 af bij de Zwitserse club Sion, waar hij verder ging als trainer. Gattuso werd al snel ontslagen. Dat overkwam hem enkele maanden later ook bij Palermo.

Bij OFI Kreta stapte Gattuso zelf al na een half jaar op. De Italiaan hield het vervolgens wel twee jaar vol bij Pisa. Gattuso keerde afgelopen zomer bij AC Milan terug als trainer van de beloften.

Gennaro Gattuso

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl