Edinson Cavani juicht na zijn doelpunt tegen Monaco (0-2). Monaco-middenvelder Fabinho treurt.

Ook Monaco kan PSG niet vloeren

Paris Saint-Germain heeft de koppositie in de Franse Ligue 1 verstevigd. De topper bij en tegen Monaco werd door de Parijse grootmacht met 1-2 gewonnen.

De ploeg uit Parijs, die afgelopen week in de Champions League nog een pak slaag gaf aan Celtic (7-1), was heer en meester op het veld van de huidige landskampioen. PSG had de gehele wedstrijd de regie in handen.

Al na twee minuten leek de van Monaco overgekomen Kylian Mbappé op weg naar de openingstreffer. Nadat hij door Neymar knap was vrijgespeeld, omspeelde Mbappé Monaco-doelman Danijel Subasic, maar zijn inzet eindigde vervolgens in het zijnet.

Even later legde diezelfde Mbappé de bal op een presenteerblaadje voor Edinson Cavani en Julian Draxler, maar de kans was aan beiden niet besteed. Tien minuten later vertolkten die twee wel een positieve hoofdrol. Draxler zette voor, waarna het voor Cavani een koud kunstje was om de 0-1 aan te tekenen.

Vizier Mbappé niet op scherp

Monaco kwam in het eigen Stade Louis II niet verder dan een vrije trap van aanvoerder Radamel Falcao, die net over het doel van Alphonse Areola zeilde.

Na de rust ging PSG vrolijk verder. Door Neymar werd het al snel 0-2. De Braziliaanse vedette werd in het strafschopgebied neergelegd door Almamy Touré, waarna hij zelf de toegekende strafschop verzilverde. De score had nog verder kunnen oplopen, maar met name Mbappé had het vizier niet op scherp staan.

Met een fraaie vrije trap bracht de Portugees Joao Moutinho tien minuten voor tijd nog even de spanning terug, maar tot meer bleek Monaco niet in staat. PSG heeft nu negen punten meer dan nummer twee Monaco (38 om 29) en is na dertien wedstrijden nog altijd ongeslagen.