Napoleon Solomon is de sterkste in de Warandeloop
NOS SportAangepast

Solomon en Bahta zijn de besten in de Warandeloop

Napoleon Solomon heeft de Warandeloop in Hilvarenbeek op zijn naam gebracht. Khalid Choukoud eindigde als derde. Meraf Bahta toonde zich de beste bij de vrouwen, terwijl Andrea Deelstra naar de achtste plaats liep.

De Zweed Solomon kwam in de cross door het modderige safaripark Beekse Bergen na 10,3 kilometer in 31.40 als eerste over de finish, op 0.06 gevolgd door de Duitser Richard Ringer.

Solomon liep halverwege de race weg bij de rest van het veld. Choukoud hield sterke Scandinaviërs en Portugezen achter zich. De Hagenaar kwam op 0.14 van de winnaar over de streep.

Solomon en Bahta zegevieren in Warandeloop

Choukoud was na afloop lyrisch over het parcours van de Warandeloop, waar over drie weken de EK gelopen wordt. "Dit is echt een fantastisch parcours. Hier heb ik jaren naar uitgekeken. Ik heb de organisatie beloofd dat ik dan een topprestatie ga neerzetten."

De atleet merkt dat hij in de laatste ronden nog niet goed genoeg is. "Ik ga de komende weken alleen maar aan mijn snelheid werken. De inhoud heb ik gewoon als marathonloper. Als ik de snelheid terugkrijg, kan ik iets moois laten zien bij de EK."

Choukoud belooft organisatie top-EK na 'fantastische' Warandeloop

Bahta de snelste vrouw

Bij de vrouwen eiste Meraf Bahta na 8,3 km in 28.41 de zege op. De Zweedse bleef Fabienne Schlupf (Zwi) en Elena Burkard (Dui) voor. Andrea Deelstra was met haar achtste plaats de beste Nederlandse.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl