Phillip Cocu
NOS VoetbalAangepast

Cocu: zonde dat we moesten knokken

In tegenstelling tot vorige week bij PEC Zwolle (1-0 winst) heeft PSV zondag bij Excelsior (2-1 zege) wel aangetoond over veel voetballend vermogen te beschikken, maar nu werd de winst bijna verspeeld. Tot ergernis van Phillip Cocu.

"Zonde, dat we toch nog moesten knokken om de wedstrijd binnen te halen", zegt de trainer. "Ook al gaat het voetballend dan minder, er zit wel veel onverzettelijkheid in het team. Dat geeft een goed gevoel."

Cocu: zonde dat het toch nog knokken werd

PSV stuurde Excelsior in de eerste helft van het kastje naar de muur. Cocu: "Ik heb toen gewaarschuwd dat als je zo dominant bent, je de tweede helft in slaap kan sukkelen." Hij kreeg gelijk.

"Nou, in plaats van de 3-0, want ik vond het een terechte goal van Luuk de Jong, scoren zij de 2-1 uit een spaarzaam moment en was ons goede gevoel helemaal weg. Dan zie je wat een raar spelletje voetbal is."

Groot verval

Doelman Jeroen Zoet had ook niet verwacht dat hij in de tweede helft veel te doen zou krijgen. "Je moet met elkaar bezig zijn. Praten. Het verval mag niet zo groot zijn."

Zoet: er loopt iemand niet mee met zijn man

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl