Max Verstappen AFP
NOS Sport Autosport Formule 1 Aangepast

Verstappen: positief de winter in

Het was een redelijk saaie race. Max Verstappen had zich eigenlijk wel iets anders voorgesteld van de slotrace van het Formule 1-seizoen, maar meer dan de vijfde plaats zat er zondag in Abu Dhabi niet in. "Ik stap met een positief gevoel de winter in", blikte hij terug op zijn seizoen.

Verstappen probeerde het zondag wel, maar Kimi Räikkönen liet zich als nummer vier niet verschalken. Niet bij de start en ook niet onderweg.

"Raïkkönen hield de deur bij de start goed dicht", oordeelde Verstappen. Hij had de Ferrari-coureur de hele wedstrijd in het vizier en even leek het erop dat hij de Fin ook zou pakken, maar tot de beslissende inhaalmanoeuvre kwam het toch niet.

Kritiek

"Ik reed het gat dicht tot minder dan een seconde, maar daarna was het over. Inhalen is op deze baan niet mogelijk", sloot Verstappen zich aan bij de kritiek die ook Lewis Hamilton (tweede) en Sebastian Vettel (derde) op het circuit hadden.

Verstappen belandde in de 'vuile' wind van de bolide van Räikkönen, die ook nog het voordeel had dat hij achterblijvers Kevin Magnussen en Pascal Wehrlein snel voorbij was. De Nederlander had daar meer moeite mee, waardoor het gat van een tel heel snel opliep naar drie seconden. En dat was eigenlijk funest.

Positief

Verstappen was wel positief over de wagen waarmee hij zondag de slotrace van het seizoen moest afwerken. In de trainingen en kwalificatie miste hij grip, maar daar was zondag weinig van te merken. "Ik was positief verrast door onze snelheid. De balans was een stuk beter. Het was niet zo slecht als in de training en in de kwalificatie."

Goed overwinteren

Met twee zeges na de zomer sluit Verstappen het seizoen redelijk succesvol af, na alle ellende die hem in het eerste deel van het jaar parten speelde. Zeven keer uitvallen dreef hem bijna tot wanhoop. In januari gaat hij zich weer bezighouden met het seizoen 2018. Voor hem geldt: goed overwinteren en hopen dat Red Bull niet opnieuw op achterstand geraakt voor het seizoen begint.

"Ik heb na de zomer veel punten gescoord. De laatste twee wedstrijden was het misschien niet 100 procent, maar zeker niet slecht. Ik ben benieuwd wat we volgend seizoen krijgen, maar ik maak me er nu geen zorgen over."

STER reclame