Verstappen eindigt Formule 1-seizoen met vijfde plaats

Aangepast
Getty Images

Max Verstappen is in de laatste race van dit Formule 1-seizoen niet in de prijzen gevallen. De 20-jarige Limburger stuurde zijn Red Bull in Abu Dhabi naar de vijfde plaats achter de winnaar, Mercedes-coureur Valtteri Bottas.

De Fin leidde van start tot finish. Hij bleef zijn Britse teamgenoot Lewis Hamilton, die in Mexico zijn wereldtitel al veilig had gesteld, en de Ferrari's voor, evenals Verstappen.

Mercedes-AMG F1
@MercedesAMGF1
YESSSSSSSS!!!! @ValtteriBottas WINS THE #AbuDhabiGP! @LewisHamilton makes it a Silver Arrows 1-2! What. A. Night!
12 maanden geleden


Alle wagens waren goed weg en de eerste bocht leverde ditmaal geen vuurwerk op. In de eerste ronde leverden alleen Kimi Räikkönen en Daniel Ricciardo strijd. De Australiër werd gepasseerd door de Fin, maar pakte de vierde plek snel terug.

De slagorde in de top-12 bleef vijftien ronden gelijk aan de startgrid, al kreeg Nico Hülkenberg 0.05 tijdstraf voor het afsnijden van een bocht. Verder gebeurde er - los van een spin van Kevin Magnussen in het achterveld - bijzonder weinig.

Verstappen doorbreekt status quo

Verstappen doorbrak de status quo, door als eerste coureur van de topteams banden te wisselen. Räikkonen antwoordde een ronde later en behield plaats vijf.

Red Bull Racing
@redbullracing
20 laps to go and @Max33Verstappen continues his pursuit of RAI and P4... #AbuDhabiGP
12 maanden geleden

Red Bull probeerde even later hetzelfde met Ricciardo. Ferrari reageerde opnieuw en riep Vettel een ronde later naar de pit. Ricciardo viel vlak na zijn stop uit met een hydraulisch probleem.

Hamilton reed vooraan drie ronden door na Bottas' stop. Het bracht de kampioen niet heel dicht bij zijn teamgenoot: hij bleef steken op een seconde. Sebastian Vettel reed onbedreigd naar plaats drie.

Aanval Verstappen blijft uit

Verstappen kreeg ver daarachter Räikkönen even in het vizier, maar mede door 'hinderlijke' achterblijvers bleef een aanval uit.

STER Reclame