NOS VoetbalAangepast

Keizer en stralende Kluivert prijzen invaller De Jong

Kluivert: m'n vader zal trots zijn

Je zal als jonge voetballer maar een vader hebben die op zijn achttiende al de Champions League-finale besliste en daarna nog vele doelpunten maakte voor Ajax, FC Barcelona en Oranje. Dan weet je zeker dat je altijd met hem vergeleken zal worden en dat die vergelijking zelden goed uitpakt voor jou.

Tot de dag waarop je een hattrick maakt tegen Roda JC. Want dat deed Justin Kluivert en daarmee is hij de eerste met die achternaam die een hattrick heeft gemaakt voor Ajax.

"Dat is leuk!", reageert de 18-jarige aanvaller dan ook verrast als hij hoort dat hij iets gepresteerd heeft wat zijn vader nooit deed. "Mijn vader zal trots zijn."

Eerste goal bevrijdend

Met zijn drie goals was Kluivert bovendien zeer belangrijk voor Ajax, dat het tot de rust heel moeilijk had tegen Roda JC. "Mijn eerste goal geeft daarom de meeste voldoening, want het was belangrijk dat we met een gelijke stand de rust in gingen. Dat zorgde voor opluchting."

De wedstrijdbal is voor Justin Kluivert. Hij maakte een hattrick tegen Roda JC

Na die bevrijdende goal liep Ajax in de tweede helft ogenschijnlijk gemakkelijk uit naar een 5-1 overwinning. Behalve de doelpunten van Kluivert, waren ook het spel en de assists van invaller Frenkie de Jong opvallend.

Lof voor Frenkie de Jong

Dat heeft ook trainer Marcel Keizer gezien. "In de eerste helft speelden we met te weinig beweging en lef. Dat werd anders na de komst van Frenkie."

"Met hem erbij gaat alles bewegen. Dan komt de lef terug. Niet alleen bij hem, maar bij iedereen."

Kluivert beaamt dat. "Frenkie geeft een extra impuls aan het team. Hij heeft zoveel rust en kan mooie ballen wegsteken. Ik ben fan van hem."

Keizer: door Frenkie gaat alles bewegen

Ziyech hekelt deel van de supporters

Tijdens de voor Ajax moeizame eerste helft uitte een deel van de Ajax-supporters hun ongenoegen door te fluiten als Hakim Ziyech de bal had. Dat is de middenvelder niet ontgaan.

"Ik heb het gehoord. Maar supporters die hun eigen spelers uitfluiten, kan ik geen supporters noemen. Je hoort je ploeg te steunen. Ook als het wat minder gaat. Vorig jaar was Traoré degene die altijd uitgefloten werd, dit jaar zoeken ze iemand anders: prima."

Ziyech: dat mag je geen supporters noemen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl