Youness Mokhtar (l) knuffelt Nicolas Freire na de 1-1

PEC Zwolle blijft bovenin meedraaien na winst in Heerenveen

PEC Zwolle heeft in de eredivisie bij zijn achtste bezoek aan sc Heerenveen voor het eerst gewonnen. De nummer vier van de eredvisie trok met 2-1 aan het langste eind. Voor Heerenveen was het de vierde achtereenvolgende thuisnederlaag in de competitie.

De Friezen begonnen wel goed aan het duel. In de dertiende minuut plukte Michel Vlap, na een pass van Stijn Schaars, de bal uit de lucht en schoot 'm in een keer achter doelman Diederik Boer. Het was voor de twintigjarige Vlap zijn derde doelpunt in de laatste vier duels.

De middenvelder had de voorsprong vlak voor rust ook moeten verdubbelen. Maar Boer redde knap en vlak daarna werd aan de andere kant wel gescoord door Nicolas Freire. Hij kopte uit een vrije trap van Youness Mokhtar de 1-1 binnen.

Na de rust oogde PEC scherper en kwam het snel op voorsprong dankzij Mustafa Saymak, die uit de rebound scoorde na een gestopte inzet van Kingsley Ehizibue.

Saymak trof later ook nog de lat, waarna Henk Veerman nog het dichtst bij de 2-2 was, maar zijn uithaal ging over.

Zwolle blijft door de zege op de vierde plek staan, met drie punten meer dan de nummer vijf: Feyenoord. Heerenveen is gedeeld achtste.