AFP
NOS SportAangepast

Meerkampster Nadine Broersen lang uitgeschakeld

Nadine Broersen is opnieuw langdurig uitgeschakeld door een blessure. De meerkampster kwam bij een hordentraining ten val en scheurde daarbij de achterste kruisband van haar knie af.

Voor Broersen betekent dit dat ze een streep kan zetten door het indoorseizoen. Of ze in de zomer wel in actie kan komen, is nog twijfelachtig. "Het zal lastig worden. Ik weet dat ik snel herstel, dus dat is weer een lichtpuntje", aldus de zwaar aangeslagen atlete.

Bij de ongelukkige training landde de Brabantse atlete bovenop de horde waarna ze met haar knie op de vloer klapte. Hoewel het in eerste instantie leek mee te vallen, wees een MRI-scan anders uit.

De afgescheurde kruisband moet in de komende weken op natuurlijk wijze herstellen. Mocht dat niet gebeuren dan zal een operatie noodzakelijk zijn. In dat geval is Broersen ook het hele buitenseizoen uitgeschakeld.

Nieuwe tegenslag

Het is voor Broersen een nieuw hoofdstuk in een lange reeks van blessures. Al sinds 2015 wordt de Brabantse getroffen door fysieke malheur, waardoor ze meerdere keren ontbrak op grote kampioenschappen. Toch blijft ze strijdvaardig.

Broersen: "Ik kan altijd goed terugknokken en ben erop gebrand om er ook nu weer goed uit te komen. Maar op dit moment ben ik superverdrietig en vooral boos, omdat het door zo'n val gebeurt en niet door overbelasting."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl