Hollandse Hoogte
NOS NieuwsAangepast

'NFI kan doodsoorzaak Savannah niet vaststellen'

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) heeft niet kunnen bepalen hoe de 14-jarige Savannah begin juni om het leven is gekomen. Dat schrijft RTL Nieuws op basis van het onderzoeksrapport.

Het lichaam van het meisje uit Bunschoten had enkele dagen in een sloot gelegen, wat het vaststellen van de doodsoorzaak bemoeilijkt. Volgens de forensisch patholoog van het NFI kan zowel een natuurlijke als een onnatuurlijke dood niet worden uitgesloten. Wat dat voor de rechtszaak tegen de 16-jarige verdachte betekent, is niet duidelijk.

Savannah verdween op 1 juni. Ze was onderweg naar een vriendin om huiswerk te maken. Op 4 juni werd haar lichaam door een voorbijganger in een sloot bij een industrieterrein in haar woonplaats gevonden. Een dag later werd een jongen van 16 jaar uit Den Bosch aangehouden voor haar dood. Met hem had Savannah via internet contact gehad.

Het Openbaar Ministerie wil niet reageren op de berichtgeving over het NFI-rapport.

De verdachte moet morgen voor de rechter verschijnen in een regiezitting achter gesloten deuren. De tiener ontkent het meisje te hebben vermoord.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl