Maakt de prins uit 'Doornroosje' zich schuldig aan seksueel misbruik?

Aangepast
Doornroosje, een schilderij van Henry Meynell Rheam Wikipedia

De prins die Doornroosje kust in het sprookje: maakt die zich schuldig aan seksueel misbruik? Een Britse moeder vindt van wel en wil dat het sprookje niet meer wordt voorgelezen op de school van haar zoontje.

Doornroosje, die slaapt op het moment van de kus, geeft volgens de moeder geen toestemming en dat is geen goed voorbeeld voor kinderen.

Sarah Hall
@Hallmeister
Tell you what, while we are still seeing narratives like this in school, we are never going to change ingrained attitudes to sexual behaviour #MeToo #consent #mysonissix
11 maanden geleden

Sarah Hall vindt dat het sprookje een verkeerde en ongepaste seksuele boodschap overdraagt aan jonge kinderen. "Mijn zoon is pas 6 jaar oud en hij neemt alles in zich op wat hij ziet. Het boek kan een goede bron zijn voor een discussie met oudere kinderen over seks, maar niet voor jonge kinderen", zegt Hall tegen Britse media.

In het sprookje moet de prins Doornroosje kussen zodat ze wakker wordt. De prins kust haar en ze ontwaakt uit haar slaap. Doornroosje is dus op het moment van de kus nog aan het slapen.

De #MeToo-discussie opende Halls ogen over het sprookje, vertelt ze. Volgens de moeder zijn er ook problemen in andere sprookjes - die problemen hebben allemaal te maken met het 'kussen zonder toestemming'.

Of de school van Halls zoon heeft besloten om het sprookje niet meer voor te lezen, is onduidelijk.

De scène waarin de prins Doornroosje kust

STER Reclame