Verstappen niet naar Sportgala: interesseert me niet

Aangepast
Max Verstappen Getty Images

Max Verstappen zal op 19 december wederom niet bij het Sportgala aanwezig zijn. De Formule 1-coureur viert in die periode vakantie. "Ik ben al zoveel weggeweest. Dan heb ik niet echt zin om op een gala te zitten."

De 20-jarige Limburger, die vorig jaar gekozen werd tot Sportman van het Jaar, spreekt duidelijke taal in Abu Dhabi, waar dit weekend de laatste race van het seizoen is. "Het interesseert me niet of ik een prijs win, dus geef 'm maar aan een ander. Je wint toch nooit twee keer achter elkaar."

In tegenstelling tot wat Max Verstappen denkt, is het meermalen voorgekomen dat een sporter tweemaal op rij Sportman van het Jaar werd. Abe Lenstra, Anton Geesink, Kees Verkerk, Johan Cruijff en Pieter van den Hoogenband gingen twee jaar achtereen met de Jaap Eden-bokaal aan de haal. Epke Zonderland en Ard Schenk wonnen de prijs zelfs drie keer op rij.

Vorig jaar wilde Verstappen zijn vakantie ook niet onderbreken om bij het jaarlijkse sportfeest aanwezig te zijn. Jan Lammers nam zijn prijs voor hem in ontvangst.

Verstappen sprak het publiek wel toe in een videoboodschap en haalde daarbij ook Johan Cruijff aan.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/2Sportgala 2016: Verstappen dankt Cruijff tijdens speech

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

2/22016: Verstappen gekozen tot Sportman van het Jaar

Zondag wordt de shortlist voor de nominaties voor het Sportgala bekendgemaakt en op 3 december worden daaruit de genomineerden gekozen. Met zijn grandprix-overwinningen in Maleisië en Mexico zorgde Verstappen voor twee grote Nederlandse triomfen in het voorbije sportjaar.

"Ik heb twee races gewonnen, maar ben geen kampioen", zegt Verstappen. "Ik wil winnen in de Formule 1. Dat is belangrijker dan iets winnen in eigen land. Bovendien is het heel moeilijk om prestaties van sporters te vergelijken."

Ook geen Kramer en Wüst?

De kans is groot dat ook veel schaatsers bij het Sportgala zullen ontbreken, omdat een paar dagen later in Thialf het olympisch kwalificatietoernooi begint. Daar wordt beslist wie naar de Winterspelen in Pyeongchang zullen gaan.

STER Reclame