Max Verstappen
NOS SportAangepast

Verstappen niet naar Sportgala: interesseert me niet

Max Verstappen zal op 19 december wederom niet bij het Sportgala aanwezig zijn. De Formule 1-coureur viert in die periode vakantie. "Ik ben al zoveel weggeweest. Dan heb ik niet echt zin om op een gala te zitten."

De 20-jarige Limburger, die vorig jaar gekozen werd tot Sportman van het Jaar, spreekt duidelijke taal in Abu Dhabi, waar dit weekend de laatste race van het seizoen is. "Het interesseert me niet of ik een prijs win, dus geef 'm maar aan een ander. Je wint toch nooit twee keer achter elkaar."

Vorig jaar wilde Verstappen zijn vakantie ook niet onderbreken om bij het jaarlijkse sportfeest aanwezig te zijn. Jan Lammers nam zijn prijs voor hem in ontvangst.

Verstappen sprak het publiek wel toe in een videoboodschap en haalde daarbij ook Johan Cruijff aan.

Zondag wordt de shortlist voor de nominaties voor het Sportgala bekendgemaakt en op 3 december worden daaruit de genomineerden gekozen. Met zijn grandprix-overwinningen in Maleisië en Mexico zorgde Verstappen voor twee grote Nederlandse triomfen in het voorbije sportjaar.

"Ik heb twee races gewonnen, maar ben geen kampioen", zegt Verstappen. "Ik wil winnen in de Formule 1. Dat is belangrijker dan iets winnen in eigen land. Bovendien is het heel moeilijk om prestaties van sporters te vergelijken."

Ook geen Kramer en Wüst?

De kans is groot dat ook veel schaatsers bij het Sportgala zullen ontbreken, omdat een paar dagen later in Thialf het olympisch kwalificatietoernooi begint. Daar wordt beslist wie naar de Winterspelen in Pyeongchang zullen gaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl