De feloranje pakketautomaat van PostNL in Tilburg
NOS NieuwsAangepast

Misverstand in Tilburg over PostNL-automaten

Tilburg maakt excuses voor een misverstand over feloranje pakket- en briefautomaten die PostNL geplaatst heeft. Een woordvoerder van de gemeente zei eerder dat de plaatsing had moeten worden getoetst en dat dat niet gebeurd is. Maar er blijken wel degelijk goede afspraken over gemaakt.

Tegen het Brabants Dagblad zei een woordvoerder van de gemeente Tilburg dat het postbedrijf eerst een vergunning moest aanvragen voor de plaatsing. "Die automaten stonden er ineens, wij zijn er ook door overvallen", zei de woordvoerder.

Maar er zijn wel degelijk goede afspraken over gemaakt, meldt een andere woordvoerder van de gemeente nu. "PostNL heeft zorgvuldig en naar goede trouw gehandeld. Door een interne communicatiefout is er verkeerd vanuit ons gereageerd. Daarom hebben wij inmiddels excuses aan PostNL aangeboden."

Proef

De automaten zijn geplaatst na een proef met pakket- en briefautomaten in verschillende wijken in Almere. De proef duurde daar een jaar. Zestien apparaten werden geplaatst, zodat pakketjes 24 uur per dag kunnen worden opgehaald.

Het postbedrijf wil zo het versturen en ontvangen van pakketten eenvoudiger maken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl