1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Facebook
NOS NieuwsAangepast

Politie verwijdert 'onhandige' zwartepietenpost

"Vandaag zijn wij bewapend met pepernoten, wees dus lief, anders krijg je op de kloten." Deze rijm stond gisteravond onder een foto van agenten die verkleed waren als Zwarte Piet op de Facebookpagina van de Arnhemse politie.

Al snel regende het reacties, van voor- en tegenstanders van Zwarte Piet. Sommige mensen vonden het een leuke actie, anderen vroegen zich af of de politie niet onpartijdig moet blijven in de zwartepietendiscussie.

Vanochtend verwijderde de politie het bericht. Het was niet de bedoeling om te provoceren, zegt woordvoerder Ronald van der Leeden. "Het was niet handig en verstandig om zo'n foto te plaatsen. We willen onze excuses aanbieden aan iedereen die er aanstoot aan neemt."

Goede intenties

De woordvoerder zegt dat politieteams hun eigen pagina op Facebook beheren. Hij twijfelt niet aan de goede intenties van de afdeling. "We willen een neutrale politie zijn. We zijn er voor iedereen: voor mensen die Zwarte Piet aanhangen en voor diegenen die er tegenover staan. Daar moet je rekening mee houden. Zeker gezien de discussie hierover die nogal verhit kan raken."

De storm van reacties op het Facebook-bericht komt op een dag dat het AD een oproep deed om een 'sinterklaasbestand' in te lassen. De krant wil dat de discussie op een ander moment wordt gevoerd, zodat kinderen er geen last van hebben.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl