Mason Mount
NOS VoetbalAangepast

Vitesse-talenten dromen, maar niet van de Europa League

Er moet een wonder gebeuren wil Vitesse nog overwinteren in de Europa League. De ploeg uit Arnhem heeft nog maar één punt en vanavond winnen bij SS Lazio is in ieder geval een eerste vereiste om de volgende ronde te kunnen halen. Het duel in Arnhem eindigde in 2-3.

"Onze kansen zijn, helaas, minimaal", erkent trainer Henk Fraser. "Maar er bestaat zoiets als prestige, eergevoel. Daar moeten we voor strijden. Er zijn bovendien heel wat supporters mee. Tegenover hen hebben we ook onze verplichtingen."

Lazio is het sterkste team uit de poule, vindt Fraser. "Maar zij hebben zich al geplaatst voor de volgende ronde en hoeven niet voluit te gaan. Ik weet niet hoe ik dat moet inschatten. Wellicht komen ze wel met een B-team, hoewel het er dan niet per definitie makkelijker op hoeft te worden."

Remko Pasveer keert tegen de Italiaanse formatie mogelijk terug onder de lat bij Vitesse. De doelman ontbrak afgelopen zondag tegen FC Groningen vanwege een lichte blessure. Deze ochtend wordt bekeken of hij mee kan spelen.

Wie ongetwijfeld wel zullen beginnen zijn Lassana Faye en Mason Mount. De twee grote talenten bij Vitesse, die grotere dromen hebben dan het bereiken van de volgende ronde in de Europa League.

Vitesse-talenten dromen, maar niet van de Europa League

De 19-jarige Faye, die uit de jeugdopleiding van Vitesse komt, wil met Senegal naar het WK. Het land waar zijn vader vandaan komt heeft zich - anders dan Oranje - wel geplaatst voor Rusland en hij hoopt op een uitnodiging.

"Ik heb van Nederland nog niks gehoord, dus als de optie daar is, zal ik zeker voor Senegal kiezen. Mijn vader is het aan het uitzoeken", aldus de verdediger, die zich steeds nadrukkelijker aandient.

Mount en Bergkamp

Ook Chelsea-huurling Mount maakt indruk. De 18-jarige Engelsman wordt zelfs vergeleken met Dennis Bergkamp. "Ongelooflijk. Ik ben nog jong en hij is een legende. Ik moet heel hard blijven werken om in de buurt van hem te komen", aldus de middenvelder.

Tegen Lazio kunnen de twee talenten zich verder in de kijker spelen. Faye zal onder alle omstandigheden rustig blijven, denkt hij. "Als je het over het stadion hebt, daar kijk ik niet van op. Ik ben nooit onder de indruk van omstandigheden."

Mount is meer met de wedstrijd bezig. In Arnhem werd dan wel verloren, maar het had ook anders kunnen aflopen, herinnert hij zich. "We wonnen bijna van ze. Ze weten hoe goed we zijn. Nu moeten we het daar doen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl