FNV dreigt met acties in streekvervoer

Aangepast
ANP

De vakbond FNV dreigt met acties in het streekvervoer, nu de onderhandelingen over een nieuwe cao opnieuw zijn mislukt. De bond wil vooral afspraken maken over het verminderen van de werkdruk en een loonsverhoging.

Volgens de FNV worden de dienstregelingen in het streekvervoer steeds krapper. Chauffeurs zouden in hun pauze doorrijden omdat ze anders hun tijden niet halen, naar de wc gaan kan bijna niet meer. Ook kijken werkgevers volgens de FNV continu mee via de boordcomputer. "Dat is een verstikkend regime. De rek is er volledig uit", zegt bestuurder Paula Verhoef.

Nooit leuk

Verder lukt het de bond niet om afspraken te maken over meer salaris voor de chauffeurs. De FNV wil 3,5 procent loonsverhoging, de streekvervoerders willen niet verder gaan dan 2 procent.

De FNV gaat de komende tijd overleggen met de achterban en sluit acties zeker niet uit. "Dat is nooit leuk, voor de reizigers niet en voor ons niet. We beginnen met ludieke acties. Het is voor de werknemers een laatste redmiddel, dit is een noodkreet van de chauffeurs", zegt Verhoef. De cao streekvervoer geldt voor 13.000 mensen.

STER Reclame