ANP

Een Poolse vrouw krijgt bijna 34.000 euro schadevergoeding van een ziekenhuis in Limburg omdat daar tegen haar wil haar baarmoeder is verwijderd.

In 2013 kwam de toen 35-jarige vrouw met klachten over haar verzakte baarmoeder naar het VieCuri Medisch Centrum, met vestigingen in Venlo en Venray. De Poolse sprak geen Nederlands en daarom deden een vriendin en de partner van de vrouw dienst als tolk tijdens de twee consulten.

De gynaecoloog adviseerde een behandeling, maar de vrouw wilde liever een operatie. Ze dacht dat daarbij de verzakte baarmoeder zou worden 'opgetrokken', maar de gynaecoloog had het over het verwijderen van de baarmoeder. Na de operatie ontdekte de vrouw dat haar baarmoeder weg was, terwijl ze nog een kinderwens had.

Niet in beroep

De rechtbank vindt dat de arts vanwege de taalbarrière zorgvuldiger had moeten zijn, meldt 1Limburg. Zo had hij niet expliciet tegen de vrouw gezegd dat ze na de operatie geen kinderen meer zou kunnen krijgen.

De advocaat van de vrouw zegt dat ze niet in hoger beroep gaat, hoewel de schadevergoeding de helft is van wat ze had gevraagd. "Het is te emotioneel voor haar om door te gaan."

STER reclame