Diego Buik bij zijn duurste hambrger
In samenwerking met
Rijnmond
NOS NieuwsAangepast

Saudi-Arabië laat 's werelds duurste hamburger uit Rotterdam invliegen

De duurste hamburger ter wereld wordt geëxporteerd naar Saudi-Arabië. De Rotterdamse hamburgerbakker Diego Buik gaat zijn bladgouden burger maken in een nieuw hamburgerrestaurant.

De kok heeft alles wat hij nodig heeft in zijn tas. "De speciaal gemaakte saus, Italiaanse truffels, kaas. Maar misschien gooit de douane het straks wel weg. Saudi-Arabië is niet een gewoon land. Ze gooien ook weleens chocoladerepen weg, omdat ze denken dat er alcohol in zit." Of Buik alle ingrediënten het land in krijgt moet dus nog blijken, zegt hij tegen RTV Rijnmond.

Recordburger

Buik maakte afgelopen zomer de duurste hamburger ter wereld. Hij staat in het Guinness Book of World Records met zijn burger van 2050 euro. Het gerecht bestaat onder meer uit een bladgouden broodje, kaviaar en wagyuvlees. Dat is vlees van gemasseerde koeien, dat voor 900 euro per kilo wordt verkocht.

Zijn recordburger werd ook opgemerkt in Saudi-Arabië. Een nieuw hamburgerrestaurant nodigde hem uit voor de opening. "Ze wilden zich onderscheiden door de duurste burger te laten invliegen. Ik ga die maken en train komende week ook personeel", zegt Buik.

Buik op de kaart

De duurste hamburger komt niet op de menukaart van het Saudische restaurant. Er wordt wel een hamburger vernoemd naar Buik. "De Chef Diego Buik-burger. Hij is wel een stukje goedkoper. Omgerekend moet die nog geen 10 euro kosten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl