Comeback Kubica in Formule 1 stapje dichterbij

Aangepast
Robert Kubica in september tijdens de GP van Italië Getty

De comeback van Robert Kubica in de Formule 1 lijkt weer een stapje dichterbij gekomen. De 32-jarige Pool, wiens loopbaan voorbij leek na een zware crash in 2011, gaat komende week na de Grand Prix van Abu Dhabi opnieuw twee dagen testen voor de Britse renstal Williams.

Kubica is de grote favoriet om volgend seizoen het zitje over te nemen van de afzwaaiende Braziliaan Felipe Massa. "We zijn met Kubica in gesprek, maar er is nog geen definitief besluit genomen over de opvolging van Massa", liet Williams maandag in een verklaring weten.

De Formule 1-carrière van Kubica, die in 2008 de Grand Prix van Canada won, kwam zes jaar geleden tot een abrupt einde na een zwaar ongeluk tijdens een rallywedstrijd in Noord-Italië. De Pool verbrijzelde daarbij onder meer zijn rechterarm en moest maandenlang revalideren.

Kubica keerde terug in de rallysport en won in 2013 de titel in het World Rally Championship 2. Maar hij bleef hopen op een terugkeer in de Formule 1. Na een vergeefse poging een stoeltje te veroveren bij Renault, lijkt een terugkeer bij Williams nu aanstaande. Vorige maand testte de Pool al twee keer voor de Britse renstal.

Robert Kubica en Lewis Hamilton na de kwalificatie voor de GP van Canada in 2008 EPA

STER Reclame