ANP
NOS VoetbalAangepast

'Wessels was de verbinder die FC Twente weer boven water kreeg'

"Het nieuws sloeg in als een bom." Jan van Halst reageert geschokt op het overlijden van Dik Wessels. De commercieel directeur van FC Twente wist dat de bouwondernemer in het ziekenhuis lag, maar zag zijn overlijden niet aankomen. Wessels redde de club uit Enschede vorig jaar van de ondergang.

Toen Van Halst na zijn voetbalcarrière, rond 2003, aan de slag ging bij FC Twente was Diks broer Herman Wessels de voorzitter van de club. "Ik kwam op dat moment opnieuw in contact met Dik, hij was met fases bij de club betrokken."

ANP
Dik Wessels

In de zomer van 2016 zat FC Twente in een diepe crisis en leek het er lang op dat de club het financieel niet zou halen. Een groep ondernemers uit de regio kon de club ternauwernood redden. "Wessels pakte de handschoen op en mobiliseerde het Twentse bedrijfsleven om de club weer boven water te krijgen. Hij was een aanvoerder die als verbinder de ondernemers bij de club bracht."

Bij zijn aanstelling in de zomer van 2016 ging Van Halst op bezoek bij de miljardair. "Wessels was het contact met de club verloren, maar dat hebben we hersteld. Sindsdien hebben we hem constant op de hoogte gehouden. Hij gaf ons advies over de stappen die we moesten nemen en zei dat we rustig moesten blijven."

Als Van Halst terugdenkt aan Wessels komt er al snel een fraaie anekdote naar boven. Op de dag dat bekend werd dat de Tukkers dankzij de hulp van een groep ondernemers konden blijven voortbestaan, bleef Van Halst met Wessels achter in het stadion.

"We rookten nog een sigaretje. Net op het moment dat hij er één opstak kwam de beveiliging ons vertellen dat het stadion zou gaan sluiten en we weg moesten. Dik brak zijn sigaretje halverwege af en stopte het terug in het pakje. Hij zei dat wij ook zo zuinig moesten blijven bij deze club. Een mooier voorbeeld kun je niet geven."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl