Groningse winkel mag van rechter op zondag dichtblijven

Aangepast
Winkelcentrum Paddepoel Wikipedia-Kevster/Creative Commons/CC BY-SA 3.0

Een winkel in Groningen heeft gelijk gekregen in een slepend conflict over openstelling op zondag: de Primera in winkelcentrum Paddepoel mag van het gerechtshof op zondag dicht blijven, tegen de zin van de Vereniging van Eigenaren. De VVE wil dat alle winkels op zondag open zijn, net als op de donderdagse koopavond.

De afgelopen tijd werden winkeliers bestraft omdat ze op zondag dicht bleven, wat tegen de regels van de VVE is. Sommige winkeliers moesten de VVE duizenden euro's aan sancties betalen en stapten naar de rechter. Zo dient morgen de zaak van een fietsenwinkel voor de rechter.

Vandaag diende een zaak in hoger beroep van de Primera uit Paddepoel. Die wilde niet alleen dicht zijn op zondag, maar ook op de donderdagse koopavond. Het gerechtshof bepaalde vandaag dat de opgelegde boetes voor het dicht blijven op zondag niet betaald hoeven te worden. De boetes voor de donderdagavonden blijven wel staan.

Gehakt

De eigenaar van de winkel is blij met de uitspraak. "De rechter maakte naar mijn mening gehakt van de verhuurder en de VVE", zegt hij tegen RTV Noord. "Het kan niet anders dan dat deze uitspraak ook positieve gevolgen heeft voor mijn collega-winkeliers."

Dit is een artikel van

STER Reclame