Drukte op Schiphol
NOS NieuwsAangepast

Storing Schiphol verholpen, 80 vluchten geannuleerd bij KLM

Vanwege de storing in het luchtverkeersleidingsysteem op Schiphol heeft KLM vandaag tachtig vluchten geannuleerd. De luchtvaartmaatschappij probeert zoveel mogelijk gestrande reizigers vandaag nog op de plek van bestemming te krijgen.

KLM brengt reizigers die pas morgen kunnen vertrekken onder in hotels. Hoeveel passagiers dat zijn, kan de luchtvaartmaatschappij nog niet zeggen.

De storing werd even voor 11.30 uur gemeld door de Europese luchtverkeersleidingsorganisatie Eurocontrol. In totaal werden ongeveer 360 vluchten geannuleerd of vertraagd. Luchtverkeersleiding Nederland meldde even voor 17.00 uur dat de storing was verholpen het systeem kon worden herstart. Het is niet duidelijk wat precies de oorzaak van de storing is.

Volgens Luchtverkeersleiding Nederland verloopt het herstel van het systeem voorspoedig, maar kan het nog wel even duren voordat alle overlast voorbij is. "Het kost tijd voordat het hele systeem volledig operationeel is en de verkeersafhandeling weer op normaal niveau is. Samen met de luchtvaartsectorpartijen zijn we bezig om de capaciteit de komende uren op een veilige en verantwoorde manier te verhogen."

Uitgeweken

Naast KLM meldden ook EasyJet en Transavia zegt dat er vluchten vertraagd of geannuleerd zijn. Volgens Flightradar24.com, een website waar iedereen live de vliegbewegingen kan volgen, waren er rond 17.15 uur bij de aankomende vluchten 62 vertragingen en 27 annuleringen. Bij de vertrekkende vluchten waren dat 231 vertragingen en 32 annuleringen.

Rotterdam The Hague Airport zegt dat er drie toestellen met bestemming Schiphol zijn uitgeweken naar Rotterdam. Deze toestellen kwamen vanuit Engeland en vlogen leeg weer terug.

Op het moment dat de storing was verholpen, was de grootste drukte in de aankomst- en vertrekhallen op Schiphol al voorbij, zegt verslaggever Edwin van den Berg.

'Vervelend, maar gelukkig geen terroristische aanslag'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl