Tyronne Ebuehi in duel met Angel Di Maria en Nicolas Otamendi
NOS VoetbalAangepast

ADO-speler Ebuehi droomt al van WK in Rusland

Hij vond het wel spannend toen hij dinsdag in Krasnodar in het shirt van Nigeria het veld betrad om tegen de wereldsterren van Argentinië te oefenen. Lionel Messi was er dan wel niet bij, maar er bleven met Sergio Agüero, Angel di Maria, Javier Mascherano, Nicolas Otamendi en Paulo Dybala genoeg topspelers over om het warm van te krijgen.

"Ik had inderdaad wel wat spanning", bekent Tyronne Ebuehi na het met 4-1 gewonnen eredivisieduel met Heracles Almelo. "Het was een droom die uitkwam."

En er lonkt nog meer: de verdediger, die in december 22 wordt, geboren is in Nederland en afkomstig uit Vijfhuizen, speelt volgend jaar waarschijnlijk op het WK in Rusland.

Ebuehi: geschrokken na belletje bondscoach Nigeria

Ebuehi heeft een Nederlandse moeder en een Nigeriaanse vader. Voormalig FC Groningen-speler William Troost-Ekong vormde de belangrijke schakel met het Nigeriaanse voetbalelftal. "Hij is international en speelt tegenwoordig bij Bursaspor. Ik heb me bij ADO laten zien en hij benaderde me."

Appje en telefoontje

Daarna volgde een appje en een telefoontje van de Nigeriaanse bondscoach. "Daar schrok ik wel van. Waarom ik? Een rechtsback van ADO Den Haag. Ze hebben daar voetballers die in de top van Europa spelen."

In juni debuteerde hij voor Nigeria in een vriendschappelijke oefenpot tegen Togo. Daarna maakte hij ook bij WK-kwalificatiewedstrijden deel uit van de selectie. Tegen Argentinië - beide landen hebben zich voor het WK in 2018 geplaatst - kwam hij afgelopen week in de tweede helft in het veld. "Ineens speel je tegen wereldsterren. Normaal zie je die op tv of speel je tegen ze met FIFA op de computer."

ADO-speler Tyronne Ebuehi (rechts) namens Nigeria in duel met de Argentijn Diego Perotti

Nigeria stond bij rust met 2-1 achter, maar won vervolgens door drie treffers in de tweede helft verrassend met 4-2. "Daar heb ik niet zo veel aan bijgedragen", keek de aanvallend ingestelde back van ADO terug op het bijzondere duel, dat in het WK-stadion van Krasnodar gespeeld werd.

Goede indruk

"Volgens mij ging het goed. Ik heb veel snelheid en probeer veel op te komen. Ik denk dat ik wel een goede indruk heb achtergelaten. Het zou mooi zijn, dat WK volgend jaar."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl