PEC Zwolle, het Leicester City van de eredivisie

time icon Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'PEC in La Gazzetta? Het moet niet gekker worden'
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Zondagmiddag half drie, aftrap van een topper; er zijn weinig mooiere dingen in een eredivisieseizoen. Vandaag is het weer zover, maar niet in Rotterdam of Amsterdam, maar in Zwolle.

Want daar bindt koploper PSV de strijd aan met PEC, voorheen een club met incidenteel bekersucces, tegenwoordig de trotse nummer drie van Nederland met een reputatie tot ver over de landsgrenzen.

Italiaanse aandacht

Zelfs de gerenommeerde Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport had, uitgerekend een dag na de pijnlijke uitschakeling van Italiƫ voor het WK, een pagina ingeruimd om het succes van Zwolle te duiden.

De krant vergeleek de formatie van John van 't Schip bovendien met het Leicester City dat twee seizoenen geleden verrassend kampioen van Engeland werd.

"Het moet niet gekker worden", lacht aanvoerder Bram van Polen. "Ze hebben vast niets beters te schrijven." Ook Van 't Schip haalt er zijn schouders over op. "Mooi, maar wat moet je ermee?"

Bram van Polen (r) in het duel met Vitesse Pro Shots

PEC Zwolle-PSV begint om 14.30 uur. De wedstrijd is live te volgen via het liveblog op NOS.nl en op NPO Radio 1. De samenvatting is te zien om 19.00 uur op NPO 1.

Bij PEC zijn ze vooral bezig met de komende tegenstander. Normaal gesproken rekenen ze in Zwolle niet op punten als PSV op bezoek komt, maar dat is dit seizoen wel anders.

"Als er een moment is dat wij PSV kunnen verslaan, dan zou dat vandaag moeten zijn", klinkt Van Polen strijdvaardig. "We zitten in een goede flow en hebben er veel vertrouwen in." Van 't Schip sluit zich bij zijn captain aan. "We willen PSV pijn doen en waarom zou dat niet kunnen?"

De bravoure past alvast bij de status van een topclub. Nu het resultaat in de topper nog.

STER Reclame