NOS VoetbalAangepast

'Papa' Arias: hopelijk is dit mijn laatste jaar bij PSV

'Papa' Arias geniet van Brabant, PSV en Lozano

Er is deze weken niets of niemand die Santiago Arias een slecht humeur kan bezorgen. De 25-jarige Colombiaan van PSV is in de wolken met de geboorte van zijn eerste kind Thiago. Daar kan zelfs de linksbuiten van PEC Zwolle niets aan veranderen.

Vanmiddag (14.30 uur) gaat de koploper op bezoek bij de nummer drie van de eredivisie. Arias doet waarschijnlijk gewoon mee, ook al trainde hij deze week met liesklachten apart van de groep. Of het vaderschap moet hem parten spelen. De rechtsback heeft wel wat kleine oogjes.

Showbizzkoppel

"De nachten zijn nog wat moeilijk. Soms slaapt onze zoon drie uur, soms vier uur. Dus de eerste week was zwaar", vertelt Arias, die in zijn thuisland een showbizzkoppel vormt met zijn vrouw Karin, bekend als topmodel. "Alle kranten schreven over zijn geboorte."

Aan de ene kant ziet Arias het wel zitten om Thiago in het vreedzame Brabant te laten opgroeien. "Nu hij hier is geboren, is hij toch een beetje Nederlands. Het leven is hier mooi voor mij en mijn familie."

Maar een langer verblijf in Eindhoven past eigenlijk niet in zijn plannen. In de zomer sprak Arias nog openlijk de wens uit om te vertrekken. Toe aan een volgende stap, een nieuw avontuur. Maar die (gewenste) club kwam niet.

Vijf seizoenen

"Er waren wel wat mogelijkheden hoor", vertelt Arias. "Maar na een gesprek met de trainer en de directie heb ik besloten te blijven. Het beste voor mij was om hier veel te spelen."

Als hij dit seizoen bij PSV afmaakt, heeft de Colombiaans international er vijf seizoenen op zitten in Eindhoven, met mogelijk een derde landstitel in het vooruitzicht. "Ik hoop dat dit mijn laatste seizoen is bij PSV. We moeten afwachten wat er gebeurt", is hij eerlijk.

Arias: hopelijk is dit mijn laatste jaar bij PSV

Wat dat betreft hoopt Arias hetzelfde te bereiken als zijn vriend en landgenoot Davinson Sánchez, die Ajax afgelopen zomer al na één jaar verruilde voor Tottenham Hotspur.

"We delen vaak een kamer bij het nationale team. Ik ben blij voor hem en dat laat ik hem zo vaak mogelijk weten. Natuurlijk wil ik dat in de toekomst ook."

Santiago Arias over Hirving Lozano: hij is een geweldige speler

Dat kampioenschap behoort, met acht verliespunten minder dan achtervolger Ajax, tot de reële mogelijkheden voor PSV en Arias. De Eindhovenaren hebben met Hirving Lozano een van de twee topscorers van de eredivisie in huis. Arias spreekt vol bewondering over de Mexicaan.

Knap

"Een geweldige speler. Dat zag ik al toen hij nog bij Pachuca in Mexico speelde. Het is een rustige jongen. Ik vind dat hij het knap doet, want het is niet makkelijk als je uit zo'n ver land komt. Gaston (Pereiro, red.) en ik helpen hem zich hier thuis te voelen."

De kans dat Lozano het net als Arias vijf seizoenen volhoudt bij PSV is klein. De aanvaller wordt nu al gelinkt aan talloze (top)clubs in het buitenland. "Geen idee of we hem gaan verliezen. Hij moet zo doorgaan, dan zien we wel wat er gebeurt. Het zou natuurlijk mooi zijn voor zijn carrière."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl