Sam Larsson baalt van een gemiste kans
NOS VoetbalAangepast

Feyenoord komt ook niet langs VVV-Venlo

De ellende duurt voort bij Feyenoord. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst kreeg tegen promovendus VVV-Venlo vooral na rust veel kansen, maar de ene treffer van Nicolai Jørgensen bleek onvoldoende. Vlak voor tijd zorgde Damian van Bruggen voor de 1-1.

De Rotterdammers snakten naar een zege, want op 1 oktober - tegen AZ - kon voor het laatst gejuicht worden. Daarna sprokkelde Feyenoord in vier competitieduels slechts drie punten.

VVV-trainer Maurice Steijn trachtte met een 5-3-2-systeem de aanvalsdrift van Feyenoord te stoppen en dat pakte prima uit in de eerste helft. Doelman Lars Unnerstall hoefde alleen in actie te komen op een schot van Nicolai Jørgensen.

Direct na de pauze was het spitsuur voor het doel van de Duitser, die handelend moest optreden bij schoten van de herstelde Sven van Beek en Sam Larsson.

Unnerstall had even later geen antwoord paraat op een inzet van Jørgensen, die profiteerde van het uitstappen van verdedigers Jerold Promes en Roel Janssen. De VVV'ers leken bij de pass van Jens Toornstra te speculeren op buitenspel, maar zagen daarbij enkele ploeggenoten over het hoofd.

  • Pro Shots
    Minuut stilte ter nagedachtenis aan Hans Kraay sr.
  • Pro Shots
    Steven Berghuis
  • Pro Shots
    Sven van Beek

Feyenoord drukte door, had via Tonny Vilhena tot twee keer toe moeten scoren, maar hield de Limburgers in leven. En dat bleek fataal. Vijf minuten voor tijd drukte Damian van Bruggen uit een corner doeltreffend af: 1-1.

Op de ranglijst is het team van Van Bronckhorst terug te vinden op de zesde plek. Dinsdag wacht een uitwedstrijd in de Champions League tegen Manchester City.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl