Oud-burgemeester van Caracas Ledezma (met vlag in zijn hand) in het bijzijn van zijn gezin
NOS Nieuws

Venezolaanse oppositieleider Ledezma duikt op in Spanje

De gevluchte Venezolaanse oppositieleider Antonio Ledezma is in Spanje opgedoken. Hij kwam vanochtend aan op het vliegveld in Madrid, met een Venezolaanse vlag over zijn schouder gedrapeerd.

Op het vliegveld zei hij tegen de aanwezige pers: "Ik ga de wereld over reizen om de hoop van alle Venezolanen te verspreiden die willen ontsnappen aan de dictatuur". Hij schetste de toestand van zijn vaderland: "Venezuela staat niet op de rand van een afgrond, het is in de afgrond gevallen."

Ledezma, tevens oud-burgemeester van de Venezolaanse hoofdstad Caracas, had al twee jaar huisarrest omdat hij een bedreiging zou vormen voor het bewind van president Maduro. Afgelopen week vluchtte hij naar Colombia. Van daaruit vloog hij naar Spanje.

Rajoy

Ledezma begon zijn wereldwijde tournee vandaag met een gesprek met de Spaanse premier Rajoy. Ook had de Venezolaan een ontmoeting met Andres Pastrana, de oud-president van Colombia, en met de Venezolaanse oud-ambassadeur Fernando Gerbasi.

Ledezma is een van de meest prominente tegenstanders van Maduro en een van de belangrijkste aanjagers van de protesten tegen diens dictatoriale bewind. Maduro noemde Ledezma in een reactie op zijn vlucht naar Spanje een "vliegende vampier".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl