Franssen beleeft adrenalinekick 'van hier tot Tokio'

Aangepast
Juul Franssen in actie tijdens de Grand Prix van Den Haag ANP

Judoka Juul Franssen heeft haar rentree op de tatami zaterdag bekroond met een gouden medaille bij de Grand Prix in Den Haag. In de klasse tot 63 kilogram was ze te sterk Alice Schlesinger.

De in Israël geboren Britse stapte in de finale meermalen met beide voeten van de mat. Toen ze dat in de spannende finale in de extra tijd nogmaals deed, kon de scheidsrechter niet anders dan een straf (shido) uitdelen.

In dezelfde klasse pakte Sanne Vermeer brons door de Canadese Catherine Beauchemin te verslaan. Iris Iwema slaagde daar niet in. Zij verloor van een andere Canadese, Stefanie Tremblay.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

GP judo: Franssen pakt goud na 13 maanden zonder competitie

13 maanden zonder judo

De judocarrière van Franssen leek eerder dit jaar voortijdig ten einde te zijn gekomen door een conflict met de judobond. De 27-jarige Limburgse weigerde zich te schikken naar de centralisatie-eisen.

Na een lange juridische strijd, waarin Franssen uiteindelijk in het gelijk werd gesteld, kwam de judoka pas eind september tot een akkoord met de bond.

Daardoor kon Franssen zaterdag na ruim een jaar zonder wedstrijden haar rentree maken in Den Haag. En dat deed de voormalige nummer vier van de wereld in de klasse tot 63 kilogram met verve.

Adrenalinekick van hier tot Tokio

"Ik wou weer dat judopak aan, ik wou weer de arena binnenlopen", zei Franssen na afloop van de finale. "Het was een adrenalinekick van hier tot Tokio."

Franssen zag het als een beloning voor een superzwaar jaar. "En het is een mooie start voor de route naar Tokio. Ik ben onwijs trots op mezelf."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Franssen: ben onwijs trots op mezelf

STER Reclame