Ireen Wüst was vorige week ook niet tevreden
NOS SchaatsenAangepast

Wüst komt in Stavanger niet meer in actie en richt vizier op Calgary

Ireen Wüst komt dit weekend bij de wereldbeker in Stavanger niet meer in actie. De 31-jarige Brabantse is niet helemaal fit en richt zich nu op het volgende wereldbekerweekend in Calgary (1, 2 en 3 december).

Wüst probeerde het vrijdag nog wel op de 1.000 meter, maar die race verliep niet vlekkeloos. Ze eindigde op de veertiende plaats, op ruim twee seconden van winnares Nao Kodaira.

Tijssen: van de 1.500 meter rijden wordt Wüst niet beter

"Ireen is al een tijdje niet fit. Eigenlijk vorige week ook al niet, maar ze wilde gewoon heel graag in Heerenveen rijden. We blijven bij het plan. Ireen gaat wel naar Calgary en daarna gaat ze, ter voorbereiding op het OKT (het olympisch kwalificatietoernooi, red.) de zon opzoeken in Tenerife", zegt coach Rutger Tijssen.

"We gaan nu dingen doen waar ze beter van wordt. En van het rijden van de 1.500 meter wordt Ireen op dit moment niet beter."

Wereldbeker Heerenveen

Vorige week wist Wüst bij de wereldbeker in Thialf alleen met de achtervolgingsploeg het podium te halen. Op de individuele afstanden lukte dat niet. Op de 1.500 meter werd ze vierde, op de 3.000 meter zesde en op de kilometer slechts elfde.

De wereldbeker in Stavanger gaat zaterdagmiddag verder met de 500 meter en 1.500 meter bij zowel de mannen als de vrouwen. Zondag rijden de mannen de 10.000 meter en de vrouwen de 5.000 meter. Ook staat er nog een teamsprint op het programma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl