Bernhard van Oranje
NOS Nieuws

'Prins Bernhard in bezit van veel meer vastgoed Amsterdam'

Prins Bernhard heeft veel meer vastgoed in bezit dan eerder al werd gemeld. De zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven heeft ook vastgoed via bv's. Hij bezit in totaal 590 Nederlandse adressen, waarvan 349 in Amsterdam, schrijft Het Parool. Het gaat om huizen, appartementen, winkelcentra en kantoorgebouwen.

Het bedrijf Pinnacle BV van Bernhard en zijn zakenpartners is uitgegroeid tot een van de grootste vastgoedbezitters in Amsterdam.

Eerder werd bekend dat Bernhard 102 adressen in privébezit heeft. Dat bleek bij onderzoek naar de Amsterdamse woningmarkt, die voor een toenemend deel in handen is van beleggers die de prijzen opdrijven.

Beleggers tellen veel geld neer voor panden, omdat ze weten dat ze de kosten snel kunnen terugverdienen door hoge huren te vragen aan expats. Ook als beleggingsobject zijn de panden interessant.

Regels

Het Parool sprak met huurders en belangstellenden voor de huizen van de prins. Zij zijn geconfronteerd met voorwaarden die in strijd zijn met de regels, bijvoorbeeld over grote groepen in een huis en het betalen van sleutelgeld.

In een reactie laat Bernhard van Oranje aan de krant weten dat hij het beheer van zijn vastgoed heeft uitbesteed, met de opdracht volgens de regels te handelen. Hij zegt dat hij zal uitzoeken of er regels zijn overtreden en dat hij indien nodig zal ingrijpen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl