Twente verspeelt punten tegen NEC

Aangepast

FC Twente heeft in de strijd om de landstitel thuis puntenverlies geleden tegen NEC: 1-1.

Niki Zimling zette de gasten al snel op 1-0. De verdedigende middenvelder liep slim de diepte in, werd goed aangespeeld door Lasse Schöne en schoof koeltjes binnen.

Het antwoord van de Tukkers, die afgelopen donderdag in Moskou bij 17 graden onder nul Roebin Kazan met 2-0 hadden verslagen, kwam van de voet van Emir Bajrami. Hij liet een prachtige rush vanaf het middenveld volgen door een droog schot in de lange hoek.

Het veldoverwicht van Twente na rust leverde enkele kansjes op, maar NEC had zijn defensie goed op orde. Twente leek in de slotfase alsnog loon naar werk te krijgen, maar Luuk de Jong zag zijn kopbal van de lat terugkomen en ook de schoten van Theo Janssen en Nacer Chadli misten net doel.

Gebrek aan concentratie

Een gebrek aan concentratie in de openingsfase heeft FC Twente twee punten gekost, oordeelde Michel Preud'homme. "In het begin hadden we beter moeten opletten. Dan waren we niet op achterstand gekomen."

"We hebben niet veel tijd gehad ons op de wedstrijd tegen NEC voor te bereiden", verwees de Belg naar de midweekse klus in Rusland. "Wellicht dat daardoor in het begin de scherpte ontbrak. Fysiek waren we goed. Dat bleek wel uit ons offensief in de slotfase. Maar dit kan onze concurrenten ook overkomen. We moeten gewoon blijven vechten op drie fronten."

Vloet wel blij

Wiljan Vloet van NEC was blij met de wijze waarop zijn elftal onder grote druk overeind was gebleven. "We hebben ons als echte kerels gedragen. Door hard te vechten hebben we een punt gehaald. Daar ben ik trots op. Daar komt bij dat we in de openingsfase hier gewoon heel goed hebben gespeeld."

STER Reclame