NOS Nieuws

Familie valt politieagenten aan in Uitgeest

Drie leden van een gezin in Uitgeest hebben politieagenten bedreigd en beledigd toen zij weigerden hun autosleutels in te leveren. De agenten kwamen naar hun huis om hun auto in beslag te nemen, maar dat ontaardde in een vechtpartij.

De rechter had om onbekende redenen besloten dat de auto van het gezin in beslag moest worden genomen. Toen bleek dat het gezin weigerde om de autosleutels in te leveren, wilde de politie een sleepwagen bestellen. Daarop begonnen de 45-jarige man, zijn 40-jarige vrouw en hun dochter van 21 de politieagenten te bedreigen.

Een van de agenten werd hard geslagen, zegt een woordvoerder van de politie Noord-Holland. "De politie raakte eerst in gesprek, maar dat werd een steeds vervelender gesprek. Op een gegeven moment kreeg een van de politiemensen een harde klap." De agent heeft geen letsel opgelopen.

Ruzie moeder en dochter

"Toen er een ruzie ontstond tussen moeder en dochter wist de man in de auto te stappen en ervandoor te gaan", zegt de woordvoerder. Hij reed met hoge snelheid weg. Uiteindelijk hield een wijkagent de man aan.

De auto is even later alsnog in beslag genomen en de drie gezinsleden zijn opgepakt. Zij zitten nog vast op het politiebureau.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl