In samenwerking met
L1mburg
NOS Nieuws

Celstraf voor politiemol uit Kerkrade

De 41-jarige Mike D. uit Kerkrade is veroordeeld tot 2,5 jaar gevangenisstraf, omdat hij als agent informatie verkocht aan criminelen. De rechtbank oordeelt verder dat hij met zijn familie deel uitmaakt van een criminele organisatie.

De naam van Mike D. kwam bij de politie naar voren tijdens een onderzoek na anonieme tips. Er werd een undercoveragent ingezet om bewijs te verzamelen. Dat was nodig omdat Mike D. in de tapkamer werkte en daardoor op de hoogte was van veel onderzoeken.

1Limburg schrijft dat D. criminelen een soort maandabonnement liet afsluiten. Ze werden dan op de hoogte gehouden van geplande invallen en politieacties, maar ze konden ook informatie opvragen over personen en kentekens.

Criminele organisatie

Er is ook veel informatie in handen gekomen van de familie van Mike D. De agent vormde volgens de rechter een criminele organisatie met deze familieleden. De familie kon zonder problemen drugs transporteren door de informatie van de politiemol. Een neef van D. is veroordeeld tot 2,5 jaar cel, zijn oom en tante kregen beiden 9 maanden.

De rechter neemt het de agent zeer kwalijk dat zijn gedrag tot onrust leidde binnen het politiekorps. "Een goed functioneren van het politiekorps valt of staat met een blindelings vertrouwen dat men in elkaar moet kunnen hebben", zo stelt de rechter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl