Lil Peep in 2016
NOS NieuwsAangepast

Hiphopwereld rouwt om dood Amerikaanse rapper Lil Peep

De hiphopwereld reageert geschokt op de dood van de Amerikaanse rapper Lil Peep. De 21-jarige muzikant, die eigenlijk Gustav Åhr heet, stierf vannacht aan de gevolgen van een overdosis.

Lil Peep werd door veel rappers als een veelbelovende muzikant beschouwd. Hij werd vooral geprezen om zijn openhartige teksten over onder meer zijn depressie en drugsgebruik. De manager van Peep deelde zijn overlijden op Twitter. "Ik verwachtte dit telefoontje al een jaar", schrijft de manager.

De rapper, die opgroeide op Long Island in New York, werd de afgelopen jaren erg populair, zowel in zijn thuisland als in het buitenland. Nummers als The Brightside en Awful Things werden miljoenen keren beluisterd op YouTube en Spotify.

In september trad hij voor het eerst op Nederland. Hij stond in een uitverkocht Patronaat in Haarlem. Daniël Nagelkerke van het poppodium noemt Peep vernieuwend binnen de hiphopwereld. "Nooit eerder bracht een muzikant de emorock en de hiphop bij elkaar."

Op 22 september kwam Peep naar het Patronaat

Ook Nagelkerke is niet verrast door het overlijden van de rapper. "Hij heeft altijd al op het randje geleefd. Veel van zijn nummers gaan ook over zijn depressie en zelfmoord. Op zijn kanalen is hij ook altijd erg open geweest over zijn drugsgebruik."

Er is geschokt gereageerd op het overlijden, zoals door rapper Post Malone op zijn Twitteracount Beerbongs and Bentley's. "In de korte tijd dat ik je kende, was je een geweldige vriend voor mij en een geweldig persoon."

Pepijn Lanen, beter bekend als Faberyayo van rapgroep De Jeugd van Tegenwoordig, is ook ontdaan. Hij waarschuwt volgers om geen drugs te gebruiken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl