The Passion 2018
NOS NieuwsAangepast

Achtste editie van The Passion naar de Bijlmer

De achtste editie van The Passion wordt volgend jaar op 29 maart opgevoerd in Amsterdam-Zuidoost. Het stadsdeel bestaat volgend jaar 50 jaar en is in al zijn veelzijdigheid bij uitstek geschikt om als decor te dienen voor de eigentijdse muzikale vertolking van het verhaal over het lijden en sterven van Jezus, zegt de organisatie van het festijn.

De opvoering, waar vooral de laatste jaren tienduizenden mensen op af komen, is één van de hoogtepunten van de viering van 50 jaar Bijlmermeer. "Zuidoost bruist en leeft, is een broedplaats voor talent en is volop in ontwikkeling. Wij zijn er trots op om dat via The Passion met Nederland te delen", zegt stadsdeelvoorzitter Muriël Dalgliesh van Amsterdam-Zuidoost.

'Ik zie jou'

"De Bijlmer is één van de verrassendste buurten van Nederland. Zo zijn er maar liefst 150 kerken", zegt EO-directeur Arjan Lock. "Ook dit jaar werken we samen met de lokale kerken om het verhaal van het leven, lijden en sterven van Jezus aan zoveel mogelijk mensen te vertellen." De EO en KRO-NCRV zenden het muziekspektakel uit op tv. Vorig jaar keken er drie miljoen mensen naar.

The Passion heeft ieder jaar een thema en dit jaar is dat 'Ik zie jou'. "Jezus ging tenslotte voorbij aan vooroordelen en zorgde dat mensen zich gezien voelen. Die boodschap zetten we dit jaar centraal", zegt Lock.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl