ADO Den Haag, tot zondag de enige eredivisieclub zonder puntverlies in het nieuwe jaar, heeft in zijn vijfde duel van 2011 wél punten verspeeld.

Het werd 2-2 tegen Feyenoord, dat in de slotfase de zege uit handen gaf.

In de aantrekkelijke eerste helft waren Wesley Verhoek, die net over schoot, en Dimtri Boelykin, met een kopbal, dicht bij de 1-0, maar die viel aan de andere kant. Met een fraaie boogbal vanuit de draai verschalkte Luc Castaignos doelman Gino Coutinho om even later de score voor Feyenoord te verdubbelen met een knappe omhaal.

Zestiende treffer

Feyenoord leek lang af te stevenen op de eerste uitzege van dit seizoen en ook de eerste sinds bijna een jaar. Maar terwijl het zelf verzuimde in de counter de 0-3 op het scorebord te zetten, troffen in de slotfase invaller Charlton Vicento en topscorer Boelykin, die zijn zestiende competitietreffer afleverde, nog doel voor ADO.

Diego Biseswar had namens Feyenoord nog wel het laatste woord, maar zijn vrije trap spatte in de slotseconde van de vijf minuten extra tijd uiteen op de Haagse lat.

Voelt als nederlaag

Castaignos maakte twee fraaie treffers, maar de Feyenoord-tiener kon er nog niet van genieten. "Mooi of lelijk, wat heb je eraan? Ik had liever gewonnen. Deze 2-2 voelt als een nederlaag. Iedereen bij ons zat kapot in de kleedkamer."

Ondanks zijn productie vond Castaignos dat hij zichzelf ook nog wel iets kon verwijten. Hij schoot na rust een keer op de paal en was hij alleen voor doelman Gino Coutinho niet scherp genoeg. "Ik had 0-3 moeten maken", sprak Castaignos schuldbewust. "Ik wilde de bal aannemen, maar hij sprong van mijn voet. Met dat schot op de paal had ik gewoon pech."

ADO-trainer John van den Brom bleef met een dubbel gevoel achter. "We hebben matig gespeeld. Maar we zijn wel uit een kansloze situatie goed teruggekomen. Dan kan ik met een punt toch wel tevreden zijn. Feyenoord heeft ons voetbal en ons positiespel goed bestreden."

STER reclame