Sjonny W.
NOS NieuwsAangepast

Man verdacht in drie zaken van verdwenen of vermoorde prostituees

Een man van 44 uit Amsterdam die al werd verdacht van betrokkenheid bij een verdwijning en een moord, is nu ook verdachte in een derde zaak. Het gaat om de in 2003 doodgeslagen Monique Roossien. Het naakte lichaam van de toen 26-jarige prostituee werd destijds bij het IJmeer gevonden.

De uit Amsterdam afkomstige Sjonny W. werd in juni opgepakt voor de verdwijning van Sabrina Oosterbeek (30). Zij is sinds maart spoorloos en de politie gaat ervan uit dat ze vermoord is. Volgens De Telegraaf ontkent W. betrokkenheid bij de verdwijning of dood van Oosterbeek. Hij heeft gezegd de vrouw te kennen, maar zou alleen seks met haar hebben gehad.

Opsporing Verzocht
Vrijgegeven foto van de vermiste Sabrina Oosterbeek

Na de aanhouding voor deze verdwijning kwamen tijdens het politieonderzoek naar W. de twee oude moordzaken in beeld. Het Openbaar Ministerie wil niets kwijt over het onderzoek, maar bevestigt wel dat W. nu ook wordt verdacht van de moord op Roossien.

Zwijgrecht

De andere zaak draait om een moord uit 2004 op de toen 30-jarige Roemeense prostituee Mirela Mos. De vrouw werd in stukken gesneden en haar lichaamsdelen werden in vuilniszakken in Amsterdam gevonden. Celmateriaal op de vuilniszakken leidde naar W. De man heeft tijdens verhoren gezegd ook haar gekend te hebben.

W. heeft zich volgens de krant een aantal keren op zijn zwijgrecht beroepen. Politie en OM kijken naar nog meer onopgeloste moorden en er zou inmiddels contact zijn met het coldcaseteam in Rotterdam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl