Peru heeft kwalificatie voor het WK afgedwongen

Peru pakt laatste ticket WK; alle 32 deelnemers zijn bekend

Peru heeft zich als 32ste en laatste land gekwalificeerd voor het WK voetbal van 2018 in Rusland. Het Zuid-Amerikaanse land versloeg woensdagnacht in Lima Nieuw-Zeeland in de tweede wedstrijd van de play-offs met 2-0. Het eerste duel in Wellington was in 0-0 geëindigd.

In de Zuid-Amerikaanse kwalificatiegroep was Peru als vijfde geëindigd. De ploeg moest daarom in twee wedstrijden met Nieuw-Zeeland uitvechten wie het laatste WK-ticket zou krijgen. Peru is na Brazilië, Uruguay, Argentinië en Colombia het vijfde Zuid-Amerikaanse land dat meedoet aan het WK. Voor het land is het de eerste keer sinds 1982 dat het weer meedoet aan een eindronde van het WK.

Eredivisiegehalte

In Lima had Peru, met in de basis Renato Tapia van Feyenoord, het betere van het spel. Voormalig PSV-spits Jefferson Farfán drukte dat in de eerste helft ook uit in de score. Hij kreeg de bal uit een voorzet van links en schoot hard langs de Nieuw-Zeelandse doelman Stefan Marinovic.

Jefferson Farfan

In de tweede helft verdubbelde Christian Ramos de voorsprong. Uit een corner kreeg hij de bal voor zijn voeten en haalde verwoestend uit. Peru kon de wedstrijd vervolgens rustig uitspelen.

Nieuw-Zeeland, met Ryan Thomas van PEC Zwolle de hele wedstrijd in het veld en Marco Rojas van Heerenveen als invaller, was niet meer bij machte het nog spannend te maken.

De loting voor het WK 2018 wordt verricht op 1 december.