ANP

De burgemeester van Brunssum heeft maatregelen aangekondigd nadat er deze week meerdere bussen zijn bekogeld. Er komt extra inzet om de dader of daders zo snel mogelijk op te sporen.

De gemeente zet een speciaal team in en er worden vaker controles uitgevoerd door de politie in de buurt. "Dit kan natuurlijk niet. Mensen die veilig willen reizen moeten dat ook kunnen doen. Daar moeten wij honderd procent garantie voor kunnen geven", zegt burgemeester Luc Winants tegen regionale nieuwssite 1Limburg.

Onacceptabel

Winants noemt de situatie absurd en roept buurtbewoners op om alert te zijn. "Het is onacceptabel wat daar is gebeurd. Mocht ook maar iemand in de kring rond deze mensen iets horen, een signaal opvangen dat er iets aan de hand is, meld het dan. Laat het niet gebeuren, zorg ervoor dat dit onmiddellijk stopt."

De afgelopen dagen werden er bussen bekogeld, waarschijnlijk met stenen. Een passagier raakte daarbij gewond, waarschijnlijk door rondvliegend glas.Vervoersbedrijf Arriva besloot daarop het busvervoer in de Limburgse plaats tijdelijk te staken.

Inmiddels is het busverkeer weer hervat.

STER reclame