Man schiet lukraak mensen dood in Californië

De politie heeft een van de plaatsen waar is geschoten afgezet RTR

Een gewapende man heeft in de Amerikaanse staat Californië vier mensen doodgeschoten. Zeker zeven anderen raakten gewond. De man schoot op verschillende plekken mensen neer, waaronder een basisschool. Het lijkt erop dat hij zijn doelwitten lukraak koos. De politie heeft hem doodgeschoten.

Volgens twee ziekenhuizen zijn er in totaal zeven gewonden binnengebracht, onder wie zeker drie kinderen.

Het is de politie in het landelijke noorden van Californië nog niet duidelijk op hoeveel plaatsen de man precies zijn wapen trok. Op vijf plaatsen wordt onderzoek gedaan.

Op de school raakte een kind gewond, een ander kind werd beschoten toen het met een vrouw in een auto zat. Ook zij raakte gewond.

Ruzie

Volgens de politie begon het schieten met een huiselijke ruzie, waarover de buren de politie belden.

De buurman heeft tegen een plaatselijke krant gezegd dat hij van zijn buurman alleen weet dat hij Kevin heet. Zijn huisgenoot is een van de slachtoffers. Ook zou de schutter zijn auto hebben gestolen.

"Het idiote is dat ik de buurman de laatste tijd erg veel heb horen schieten, honderden kogels. We dachten dat hij gek geworden was en hij bedreigde ons."

Na de schietpartijen heeft de politie een half-automatisch wapen en twee pistolen gevonden.

Sara Stinson
@SaraStinsonNews
BREAKING: At least 3 dead in shooting in Tehama Co. it started at a home and moved to the school. Shooter shot and killed by police.
1 jaar geleden

STER Reclame