'Ik ben geen monster': Brit heeft spijt van boos briefje op ambulance

Aangepast

De Brit die vorige week vrijdag een boos briefje achter de ruitenwisser van een ambulance had geplakt, heeft zijn excuses aangeboden. Op het briefje stond dat ambulancebroeders zijn oprit blokkeerden. "Jullie mogen dan misschien levens redden, maar zet je bus niet op zo'n stomme plek neer dat je mijn oprit blokkeert", stond in het handgeschreven briefje.

Het briefje kwam van de 27-jarige Hassan Shabbir uit Birmingham en leidde tot veel ophef op sociale media. Naar eigen zeggen moest hij twintig minuten wachten omdat de ambulance zijn oprit blokkeerde. Hij laat aan verschillende Britse media weten spijt te hebben van zijn actie.

West Midlands Ambulance Service
@OFFICIALWMAS
Sometimes we just don't know what to say. This was the note left on an ambulance today. At the time, the crew were helping a man who was extremely unwell after vomiting blood. They took him on blue lights to hospital where he was in a critical condition. #patientscomefirst 🏥🚑💨
1 jaar geleden

"Ik verloor alle controle en het werd zwart voor mijn ogen. Ik schreef het briefje en plaatste het achter de ruitenwisser. Wat ik heb gedaan valt niet goed te praten", zegt Shabbir.

De man voor wie de ambulancebroeders waren uitgerukt, overleed kort na hun komst aan interne bloedingen. Dat maakt het schuldgevoel bij Shabbir alleen maar erger, zegt hij. "Ik schaamde me diep voor wat ik had gedaan, zelfs voor ik wist dat die arme man was overleden. Mijn gedachten zijn bij de nabestaanden. Ik heb heel veel spijt."

Shabbir hoopt dat de familie van de man hem kan vergeven. "Wat ik heb gedaan is monsterlijk, maar ik ben geen monster."

STER Reclame