Ter Mors meldt zich geblesseerd af voor WB Stavanger

Aangepast
Jorien ter Mors ANP

Jorien ter Mors heeft zich afgemeld voor de wereldbeker van Stavanger. Dinsdagmorgen ging zij door haar rug bij een krachttraining. "Ik lig niet plat. Kan nog gewoon rechtop zitten, maar daar houdt het wel bij op", zegt Ter Mors.

Ze zou in Noorwegen in actie komen op de 500, 1.000 en 1.500 meter. Op de eerste afstand wordt ze vervangen door Mayon Kuipers en Helga Drost, Sanne van der Schaar rijdt de 1.000 meter en Melissa Wijfje komt op de 1.500 meter in actie.

Afgelopen weekend behaalde Ter Mors bij de wereldbeker in Heerenveen nog een zilveren medaille op de 1.000 en 1.500 meter. "Ik had kort voor de wereldbeker wat rugproblemen. Maar die leken verholpen. Tijdens mijn wedstrijden had ik er helemaal geen last van."

Tijdens het kniebuigen ging het dinsdag alsnog mis. "Er zit heel veel spanning op mijn rug en die moet er eerst vanaf. Ik ben direct behandeld door mijn fysiotherapeut en ik zal moeten zien hoe het herstelt."

Ook geen Calgary en Salt Lake City

Eerder gaf de olympisch kampioene op de 1.500 meter al aan niet aanwezig te zijn bij de wereldbekers in Calgary en Salt Lake City die begin december op het programma staan. Deze blessure zal daar geen verandering in brengen. "Ik heb die wedstrijden niet per se nodig om goed te zijn op het OKT. Maar misschien moeten we nu een extra trainingswedstrijd in het programma opnemen. Daar hoef ik niet voor naar Noord-Amerika."

De eerstvolgende keer dat Ter Mors in actie zal komen is dus hoogstwaarschijnlijk het olympisch kwalificatietoernooi dat van 26 tot en met 30 december wordt georganiseerd in Heerenveen.

STER Reclame